חומצות אמינו



יחידות המבנה הבסיסיות של החלבונים. ידועות 20 חומצות אמינו בגוף האדם אותן ניתן לקבל מהמזון והן נחלקות ל-3 סוגים:

  1. חומצות אמינו חיוניות הן אותן חומצות אמינו שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והוא חייב לקבלן מהמזון. ידועות 8 חומצות אמינו חיוניות: לאוצין, טראונין, פנילאנין, ליזין, איזולאוצין, טריפטופאן, ולין, מתיונין.
  2. חומצת אמינו חצי-חיונית (חיוניות במצבים מיוחדים) היא חומצה שהגוף מסוגל להפיק בעצמו אך לא בכמות מספקת והוא חייב להשלימה מהמזון. ידועה חומצת האמינו החצי חיוניות היסטודין וכן חומצת ארגינין שחשיבותה גדולה במיוחד לתינוקות וילדים.
  3. חומצות אמינו בלתי חיוניות הן חומצות אמינו שהגוף מסוגל להפיק בעצמו, בעיקר בכבד, ואינו חייב לקבלן מהמזון.